„Hosszúhetény Turizmusfejlesztési Nonprofit Kft. dinamizálása és stabilizálása piacképes szolgáltatások előállítása révén, a foglalkoztatási potenciál erősítése”

A projekt alapadatai:

  • Projekt azonosító: GINOP-5.1.7-17-2018-00046
  • Igényelt támogatás: 42 455 780 Ft
  • Támogatás mértéke: 95,48 %
  • A projekt költségvetése: 44 465 780 Ft
  • Projekt fizikai befejezése: 2020.12.31.

A projekt bemutatása:

Jelen projektünk esetében a termékünk egy olyan étterem és multifunkcionális tér kialakítása és üzemeltetése a gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő Hosszúhetény településen, amely számos szolgáltatást fog nyújtani mind a helyi és környékbeli lakosoknak, mind az ide érkező turistáknak. Célunk nem kizárólag csak e sokrétű szolgáltatások nyújtása, hanem a foglalkoztatás a településen élő, munkaügyi szempontból hátrányosabb helyzetben lévő munkavállalók alkalmazásával történő elősegítése, mivel munkavállalóinkat a területen élő, regisztrált álláskeresők közül választjuk ki.

Projektünk megvalósítási helyszíne a település központi részén, annak főutcáján egy jelenleg csak részben kihasznált épület, amelynek elülső, kisebb részében egy kávézó már működik, azonban a kávézó melletti, több, mint 110 m2-es épületrész teljesen kihasználatlan. Ezt az épületrészt a projekt keretében kibéreljük és benne egy felújítási folyamat keretében egy jól felszerelt, korszerű éttermi részt és egy multifunkcionális teret alakítunk ki. Az átalakítás során egy, a mai kor és a vendéglátás követelményeinek megfelelő, különleges atmoszférával bíró megvalósítási helyszín kerül kialakításra. Az épülethez tartozó terasz kínálta nyitott és kihasználható tér tovább bővíti majd lehetőségeinket a szemléletformáló, egészséges élethez példát mutató programokhoz. Hisszük, hogy a megfelelő környezet oly módon hat a lélekre, amely kaput nyit a fejlődés irányába.

Szolgáltatásaink közé tartozik majd az éttermi kiszolgálás, a „csináld magad étterem”, melyben az érdeklődő kis csoportok saját maguk készíthetik el a választott ételeket. Borkóstolókat szervezünk, lakáséttermi szolgáltatást is nyújtunk majd, lehetőséget és helyet biztosítunk a helyi termelőinknek (őstermelők, biotermesztők) termékeik kispiaci értékesítésére, az ide látogató turisták részére kirándulásokat szervezünk, javasolt útvonalterveket, turista ételcsomagot biztosítunk majd. A nyári időszakban lehetőséget adunk a gyermekek számára, hogy részt vegyenek kézműves és hagyományőrző tárborokban.

Szolgáltatásaink kidolgozásához 5 fő, ebből 3 fő hátrányos helyzetű (egy 50 év feletti és két 25 év alatti) munkatárs felvételét tűzzük ki. A szükséges infrastrukturális rendszer kialakításához külső szolgáltatót kívánunk bevonni. Létrejövő szolgáltatásunk piacra viteléhez külső marketing céggel kívánunk együttműködni. Online marketing eszközöket (saját honlap, Facebook) és indirekt marketingkommunikációs eszközöket (hirdetés, szórólap) szeretnénk alkalmazni.

A fejlesztésünk fő célja, hogy munkához juttassuk a 25 év alattiakat és az 50 év felettieket egyaránt, elterjesszük az önkéntesség elvét, erősítsük a társadalmi szerepvállalást, mérsékeljük a fiatalok elvándorlását, turistákat vonzzunk a településünkre, újjáélesszük hagyományainkat, és erősítsük identitásunkat.


A projekt megvalósulásának helyszíne:
7694 Hosszúhetény, Fő utca 162. 901/1. hrsz.

A projekt a következő közreműködő szervezet támogatásával valósult meg:
Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programok

Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.

E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu 
Telefon: +36 1 896 6666
Honlap: www.palyazat.gov.hu